Ziua Mondială a Educației – 5 octombrie 2017

6 Octombrie 2017

Cu ocazia Zilei Mondiale a EducaÈ›iei, Institutul de Studii Financiare  a organizat în 4 locaÈ›ii diferite o serie de evenimente cu teme din domeniul financiar, astfel:

București

În cadrul ASE BucureÈ™ti a fost organizată o sesiune de educaÈ›ie financiară pentru masteranzii facultății de FinanÈ›e, Asigurări, Bănci È™i Burse de Valori.

La întâlnire au fost prezenÈ›i domnul Adrian Marin, PreÈ™edinte UNSAR, CEO Generali Asigurări,  È™i domnul DragoÈ™ NeacÈ™u, PreÈ™edinte Erste Asset Management, în calitate de vorbitori, È™i aproximativ 140 de masteranzi.

Pe lângă posibilitățile de angajare în cadrul unui asigurător, domnul Marin a prezentat principalele provocări ale industriei din această perioadă: legea RCA, legea privind  asigurările obligatorii de locuință, nevoia de creÈ™tere a asigurărilor de viață È™i de sănătate. Ca urmare a nivelului redus de educaÈ›ie financiară, UNSAR a propus o platformă educaÈ›ională destinată consumatorului de asigurări asiguropedia.ro.

Prin prezentarea sa, domnul DragoÈ™ NeacÈ™u a subliniat aceeaÈ™i necesitate de educaÈ›ie financiară rezultată din primul studiu realizat în România privind investiÈ›iile realizate de români. Din păcate, potrivit studiului, la baza deciziilor privind investiÈ›iile personale stau mai degrabă impresii, păreri ale grupului de prieteni È™i nu neapărat cărÈ›i sau site-uri de specialitate.

SoluÈ›ia bazată pe rezultatele studiului a fost lansarea unui program România investeÈ™te, broÈ™uri cu informaÈ›ii pe înÈ›elesul consumatorului, inclusiv un site www.romaniainvesteste.ro.

                              

Timișoara

În parteneriat cu Facultatea de Management Agricol, ISF a organizat workshop-ul cu tema ”Rolul EducaÈ›iei Financiare în succesul Afacerilor din Sectorul Agricol”.

La întâlnire au fost prezente aproximativ 120 de persoane, studenÈ›i în an terminal dar È™i cadre didactice.

Evenimentul a fost deschis de dnul Decan Prof. Dr. Ioan Brad care a apreciat contribuÈ›ia educaÈ›iei financiare în domeniul Afacerilor Agricole. A urmat intervenÈ›ia doamnei  Voichita Coos, Director Regional  Vânzări- Regiunea Banat Asirom È™i a domnului Alexandru-Ducu Havrics, Executive Director Wilson Insurance Broker. Din perspectiva asigurătorului, doamna Voichita Coos a vorbit despre produsele de asigurare dedicate domeniului agricol È™i despre cum poÈ›i ajunge să activezi în domeniul asigurărilor. Din perspectiva intermediarului, domnul Alexandru-Ducu Havrics a prezentat modul cum funcÈ›ioneaza un broker în piață È™i rolul acestuia în reprezentarea intereselor asiguraÈ›ilor.

                                               

Cluj

În parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Târgu MureÈ™, ISF  a organizat o sesiune de educaÈ›ie financiară în aula universității. La întâlnire au fost prezenÈ›i aproximativ 120 de masteranzi È™i studenÈ›i în an terminal ai Facultății de ȘtinÈ›e Economice, Juridice È™i Administrative.

În cadrul evenimentului au fost prezentate procese de dobândire de competenÈ›e, nu doar acumulare de cunoÈ™tiinÈ›e, câteva metode de investiÈ›ie È™i strategiile de a evita principalele pericole aferente. S-au punctat comportamente de bune practici È™i cât este de important dobândirea expertizei în domeniu È™i cum ajută aceasta în carieră.

                               

Constanța

ISF a organizat întruniri cu 3 firme de asigurări: Gothaer, Omniasig È™i Groupama pentru a le prezenta importanÈ›a educaÈ›iei în domeniul asigurărilor.

                               

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesaÈ›i Platforma on-line aici È™i să urmaÈ›i paÈ™ii menÈ›ionaÈ›i în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

ANUNÈš PRIVIND ÃŽNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚

ANUNÈš PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare È™i alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (ReÈ›eaua InternaÈ›ională pentru EducaÈ...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și