Conducere

Conducerea ÅŸi administrarea ISF sunt asigurate de un Consiliu Director compus din cel puÅ£in 5 membri, cu un mandat de 4 ani, iar conducerea ÅŸi coordonarea activităţii curente vor intra în responsabilitatea unui Director General.

  • Director General: Prof. Univ. Ion Stancu - este profesor universitar, Departamentul FinanÅ£e, Academia de Studii Economice din BucureÅŸti, director masterat “Management financiar ÅŸi investiÅ£ii” ÅŸi conducător de doctorat cu expertiză în domeniile Analiza ÅŸi planificarea financiară, Evaluarea ÅŸi finanÅ£area proiectelor de investiÅ£ii, PieÅ£ele de capital si gestiunea portofoliului. Recomandă spre consultare, în acest sens, lucrările “FINANÅ¢E. PieÅ£e financiare ÅŸi gestiunea portofoliului. InvestiÅ£ii directe ÅŸi finanÅ£area lor. Analiza ÅŸi gestiunea financiară a întreprinderii”(2007), “FinanÅ£e corporative cu Excel” (2012), precum ÅŸi „Finante Corporative, vol. I, Analiza ÅŸi planificarea financiară a întreprinderilor” (2015). Are o bogată experienţă în reforma programelor de învăţământ superior financiar (licenţă, masterat, doctorat) ÅŸi în cooperarea universitară internaÅ£ională ca decan al facultăţii de FinanÅ£e, Asigurări, Bănci ÅŸi Burse de Valori (1993-2004) È™i ca prorector al Academiei de Studii Economice (2004-2016). Ca director ÅŸi membru în proiecte de cercetare a analizat impactul arieratelor, crimei financiare, protecÅ£iei mediului, dezvoltării durabile, responsabilităţii sociale etc. asupra performanÅ£ei companiilor ÅŸi creÅŸterii economice. Din anul 2003 activează ca administrator SIF Banat-CriÅŸana ÅŸi la Banca Românească. Din 1993 este membru CECCAR ÅŸi din 2000 este membru CAFR.

In cadrul şedinţei Consiliului ASF din data de 07.08.2019, a fost aprobat noul Consiliu Director al Fundaţiei Institutul de Studii Financiare, a cărui componenţă este următoarea:

  • PreÅŸedinte: Călin Rangu - este dublu licenÈ›iat în economie È™i inginerie, doctor în reÈ›ele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar, lector MBA. Ocupă în prezent poziÅ£ia de director al DirecÈ›iei de Control si Supraveghere Intermediari, Conduită È™i Scheme de Garantare, anterior a fost director pentru ProtecÈ›ia Consumatorilor, în cadrul ASF. Este vicepreÈ™edinte al comitetului ITF din cadrul Autorității Europene de Asigurări È™i Pensii Private (EIOPA), presedinte al grupului de dialog pentru ProtecÈ›ia Consumatorilor de pe lângă ASF, membru în bordul EFICERT. Are experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaÈ›ionale, servicii IT È™i financiare, produse È™i tehnologii, securitate informatică, lucrând  peste 25 de ani in sectorul financiar-bancar, anterior fiind director / CIO în Banca NaÈ›ională a României È™i Raiffeisen Bank, director general al filialei româneÈ™ti a Raiffeisen Informatik Austria Group, director proiect POSDRU IBR. A publicat peste 150 de articole, È™i două cărÈ›i, fiind organizator sau vorbitor la conferinÈ›e româneÈ™ti majore legate de sectorul financiar-bancar, IT È™i securitate informatică, managementul riscului operaÈ›ional, È™i multe altele.
  • VicepreÈ™edinte: Valentin Ionescu - este Director al DirecÈ›iei de Strategie È™i Stabilitate Financiară din cadrul ASF. A activat timp de 18 ani în diverse companii private din È›ară È™i străinatate, în domeniul investiÈ›iilor în piaÈ›a de capital. A ocupat în cadrul ASF poziÈ›ia de Director al DirecÈ›iei de Strategie È™i Stabilitate Financiară. A mai ocupat funcÈ›ia de Director al DirecÈ›iei de Supraveghere Integrată (2013 - 2014) si de Director ai DirecÈ›iei Autorizare Reglementare Asigurări (2017-2019). Activitatea profesională mai include poziÈ›ii precum cea de Director General al Bursei de Valori BucureÈ™ti, de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) È™i de PreÈ™edinte CA al Depozitarului Central, dar È™i experienţă internaÅ£ională - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) ÅŸi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de ComerÈ›, are un MBA de la CNAM Paris È™i un Certificat în FinanÈ›e de la George Town University US.
    Este membru activ în diverse comitete ale ESMA È™i EIOPA. Participă ca invitat la È™edintele CNSM.
  • Membru: Alexandru Ciuncan - are o experiență de peste 15 ani în domeniul asigurărilor È™i pensiilor private în Europa Centrală È™i de Est, cu expertiză în mod special în zona de market conduct, reglementare, protecÈ›ia consumatorului, media È™i jurnalism financiar. Începând cu septembrie 2018, Alexandru ocupă poziÈ›ia de Director General al UNSAR – Uniunea NaÈ›ională a Societăților de Asigurare È™i Reasigurare din România. Între 2013 È™i 2018, Alexandru a fost membru al IRSG È™i al OPSG, cele două grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA - Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări È™i Pensii OcupaÈ›ionale, participând la elaborarea È™i dezbaterea unor acte legislative cu impact pe termen lung asupra industriilor asigurărilor È™i pensiilor private. În acelaÈ™i timp, a deÈ›inut funcÈ›iile de Secretar General al APPA - AsociaÈ›ia Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naÈ›ionale de informare È™i educare a consumatorilor - È™i de Managing Partner al XPRIMM, o companie românească de media specializată în industria de asigurări din CEE È™i SEE. Alexandru CIUNCAN a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice BucureÈ™ti, deÈ›ine un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK) È™i este licenÈ›iat PMP-Project Management Professional È™i ACP-Agile Certified Professional (Project Management Institute, USA).
  • Membru: DragoÅŸ HaÅŸegan - ocupă în prezent poziÈ›ia de Șef Serviciu Reglementare, Sectorul Pensii Private în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, fiind responsabil pentru dezvoltarea cadrului de reglementare. De la venirea sa în cadrul Autorității a deÈ›inut diferite poziÈ›ii È™i responsabilități în domenii ca supraveghere prudenÈ›ială, evaluare riscurilor, reglementare È™i autorizare, domeniul principal de expertiză fiind administrarea investiÈ›iilor. Înainte de a se alătura echipei Autorității a acumulat o experiență semnificativă în fuziuni È™i achiziÈ›ii, consultanță de afaceri È™i management strategic, în calitate de consultant la o companie internaÈ›ională. Domnul DragoÈ™ HaÈ™egan a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de FinanÈ›e, Asigurări, Bănci È™i Burse de Valori, È™i deÈ›ine un Master în FinanÈ›e È™i Afaceri InternaÈ›ionale de la Aarhus School of Business, Danemarca È™i un EMBA de la Vienna University of Economics and Business, Austria.
  • Membru: Vasile  Neagu - în curs de actualizare
  • Membru: Mirela Antohi - în curs de actualizare
  • Membru: Cătălina Claudia Sava - Director DirecÈ›ia Supraveghere È™i Control ASF

     

Structura ISF include È™i un Consiliu ȘtiinÈ›ific, cu caracter consultativ, ce are rolul de a asigura un înalt nivel de calitate a programelor de formare profesională È™i a acÈ›iunilor ISF prin analizarea, dezbaterea È™i avizarea programelor ISF, facilitarea accesului la cele mai bune practici, precum È™i consilierea privind parteneriatele È™i colaborările.

Consiliul Științific ISF este format din:

-          PreÈ™edinte: Academician Lucian Albu, economist, membru corespondent al Academiei Române din 2009 È™i membru titular din 2013. Este director al Institutului de Prognoză Economică din cadrul Academiei Române.

-          Membru: Prof. Univ. Dr. Dumitru G. Badea, profesor universitar Academia de Studii Economice BucureÈ™ti, Catedra de Finante, director Executiv IAP, director de program pentru diverse proiecte de cercetare.

-          Membru: Conf. Univ. Dr. Adrian T. Mitroi, CFA, MBA, membru în Consiliul de AdministraÈ›ie al FGA, director È™tiinÈ›ific al Programului de Master în FinanÈ›e Aplicate la Academia de Studii Economice BucureÈ™ti. Este preÈ™edintele fondator al CFA România È™i voluntar de 20 ani pentru CFA Institute. A fost membru în Comitetul Indicilor BVB, director de portofoliu È™i administrator de risc  la SIF1 Banat-CriÈ™ana, ofiÈ›er de investiÈ›ii la Romanian - American Enterprise Fund, director executiv la câteva bănci comerciale si consultant pentru Booz-Allen and Hamilton. ConferenÈ›iar Universitar, predă la ASE, FinanÈ›e Comportamentale si Managementul Averii Personale, InvestiÈ›ii È™i Gestiunea Portofoliului È™i PieÈ›e Financiare InternaÈ›ionale.

-          Membru: Prof. Univ. Dr. Adriana DuÈ›escu, membră a departamentului de contabilitate, în cadrul ASE BucureÈ™ti, Facultatea de Contabilitate È™i Informatică de Gestiune. Adriana Dutescu are peste 23 de ani de experiență academică. La nivel internaÈ›ional a contribuit la activitatea FederaÈ›iei ExperÈ›ilor Europeni, din cadrul Grupului de Lucru pentru Contabilitate, Grupului European Consultativ pentru Raportare Financiară, în calitate de membru al Consiliului, È™i la HERMES (învățământul superior È™i cercetare în managementul universităților europene), ca membru fondator.

-          Membru: Lector Univ. Dr. Ilie Grădinaru, lector în cadrul Academiei de Studii Economice BucureÈ™ti, expert parteneriate broker de asigurări

-          Membru: Lector Univ. Dr. Meral Kagici, lector în cadrul Academiei de Studii Economice, fost economist cercetător la Ambasada Regatului Arabiei Saudite la BucureÈ™ti, fost consultant la Banca Mondială È™i director de programe UE.

-          Membru: Prof. Univ. Dr.  Altăr Moise, profesor (emeritus) la Academia de Studii Economice Bucuresti È™i ceretător principal la Universitatea Româno-Americană. Este director-fondator al programului de master DOFIN (Doctoral School of Finance and Banking) - Centru de Excelentă European, din cadrul ASE (dofin.ase.ro). A coordonat si a participat la realizarea unui numar important de contracte de cercetare stiinÈ›ifica, incheiate cu Ministerul Cercetării din România, cu Academia Britanică, cu Comisia Europeană, cu Banca Mondială È™.a. A publicat un numar de 22 carti si numeroase articile stiinÈ›ifice in domeniul modelării deciziilor financiar-monetare, teoria portofoliului, teoria optimizării, macroeconomie, actuariat, teoria sistemelor, cibernetica economica È™.a.

 

ANUNÈš PRIVIND ÃŽNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚

ANUNÈš PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare È™i alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (ReÈ›eaua InternaÈ›ională pentru EducaÈ...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și