Proiecte finanțate UE

Proiectul IMASIG - Program national de formare profesionala a specialistilor si intermediarilor din asigurari

Fundatia Institutul de Management in Asigurari  a derulat in parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea “Ovidius” din Constanta, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Asociatia pentru Promovarea Invatamantului European Mures, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), Uniunea Nattionala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR) un program de formare profesionala a specialistilor si intermediarilor din asigurari.
Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara nr. 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, domeniul major de interventie 3.2. “Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 3 ani, intre 01.01.2011 si 31.12.2013, avand o valoare totala eligibila, aprobata prin contractul de finantare, de 10.708.362 lei.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea adaptabilitatii specialistilor si intermediarilor din domeniul asigurarilor la mediul economic aflat in continua schimbare, in special in vederea introducerii de tehnologii moderne si solutii organizationale care sa conduca la cresterea calitatii serviciilor prestate populatiei si intreprinderilor, respectiv la cresterea calitatii si productivitatii muncii.

Rezultatele proiectului au depasit indicatorii asumati la contractare:

  •    numarul cursurilor a fost suplimentat de la  295 la 306,
  •     numarul participantilor la cursuri a fost 8.339, din care 8.158 au promovat examenul de absolvire si au primit certificat de absolvire.
  •     dezvoltarea institutionala a Fundatiei Institutul de Management in Asigurari prin crearea de filiale in cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii, in vederea furnizarii de programe de perfectionare pentru specialistii si intermediarii din domeniul asigurarilor.

Detalii legat de proiect si de cursurile organizate se gasesc pe site-ul proiectului www.imasig.ro

Proiectul ECTRANZ - Stagii de practica pentru studentii de profil economic

În perioada 2010-2013 Institutul de Asigurari a fost implicat, alături de Academia de Studii Economice BucureÅŸti ÅŸi Universitatea Româno-Americană în contractarea ÅŸi implementarea unui program cofinanÅ£at din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) – ECTRANZ- Facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru studenti de profil economic. Proiectul a constat în sprijinirea tranziÅ£iei de la ÅŸcoală la viaÅ£a activă pentru 150 de studenÅ£i de profil economic din anii II ÅŸi III, prin facilitarea participării acestora la stagii de practică în companii din industria asigurărilor ÅŸi pensiilor private.
Rezultatele proiectului au depăşit indicatori asumaţi:

  •     31 de parteneriate semnate cu companii ÅŸi entităţi din domeniu (CSSPP)
  •     154 de studenÅ£i care au finalizat stagiile de practică
  •     99000 lei oferiÅ£i ca premii pentru primii 45 de studenÅ£i
  •     1000 de exemplare din Ghidul de practică în asigurări

Proiectul are in implementare 3 ani de sustenabilitate, propunandu-si sa dezvolte parteneriate cu noi companii si cu noi centre universitare din Bucuresti si din tara.
Detalii legat de proiect  se gasesc pe site-ul proiectului www.ectranz.ro

ReÅ£eaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET RO)


În perioada 2012-2013 Institutul a participat în calitate de autoritate competentă în domeniul asigurărilor în cadrul Proiectului „ReÅ£eaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET RO)" alături de Ministerul EducaÈ›iei, în parteneriat cu Autoritatea NaÅ£ională pentru Calificări ÅŸi AsociaÅ£ia ,,Institutul pentru Politici Sociale".

Obiectivul principal al proiectului a fost crearea unui sistem funcÈ›ional la nivel naÈ›ional (sistemul IMI PQ NET) în cadrul căruia să fie dezvoltate instrumente adecvate de comunicare, consultare, instruire È™i colaborare necesare pentru îndeplinirea corespunzătoare a obligaÈ›iei de cooperare administrativă instituită de Directiva Calificărilor Profesionale È™i reglementată de Legea nr.200/2004.

În vederea atingerii acestui obiectiv au fost încheiate protocoale de colaborare între toate autoritățile competente de pe teritoriul României È™i Ministerul EducaÈ›iei.Prin intermediul persoanelor desemnate, institutul a avut o participare activă în cadrul grupului de lucru din sectorul economic, din care a făcut parte, aducându-È™i contribuÈ›ia la elaborarea Ghidului privind certificarea competenÈ›elor ÅŸi recunoaÅŸterea calificărilor pentru agenÅ£i de asigurare ÅŸi brokeri în asigurări.

 

ANUNÈš PRIVIND ÃŽNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚

ANUNÈš PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare È™i alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (ReÈ›eaua InternaÈ›ională pentru EducaÈ...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și