Noul Consiliu Director al Institutului de Studii Financiare (ISF)

8 August 2019

 

 

 

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a numit noul Consiliu Director al Institutului de Studii Financiare (ISF).


Începând de astăzi, Consiliul Director al Institutul de Studii Financiare (ISF) are următoarea componență: Călin Rangu-PreÈ™edinte, Valentin Ionescu-VicepreÈ™edinte, Alexandru Ciuncan, Vasile Neagu, Cătălina Sava, Mirela Antohi, DragoÈ™ Hasegan-Membrii. Membrul fondator al ISF este Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar membrii simpli sunt asociaÅ£ii reprezentative din domeniul financiar: Uniunea NaÅ£ională a Societăţior de Intermediere ÅŸi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Uniunea NaÅ£ională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), AsociaÈ›ia de Drept al Asigurărilor din România (ADAR), AsociaÅ£ia Română de Actuariat (ARA), Organizatia ProfesioniÈ™tilor  Pietei de Capital (OPPC), Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF), AsociaÈ›ia pentru Promovarea Asigurărilor  (ApPA). 
Misiunea Institutului de Studii Financiare (ISF) este studierea fenomenelor È™i mecanismelor financiare în vederea identificării nevoilor viitoare, a formării, specializării È™i evaluării profesionale continue a personalului din cadrul sistemului financiar nebancar, în conformitate cu deciziile ASF È™i standardele europene. 
Un prim rol al ISF este obiectivul fundamental de a identifica tendinÈ›ele, de a profesionaliza personalul aferent meseriilor din piaÈ›a financiară, de a susÈ›ine activitatea ASF în aplicarea cadrului legal. 
ISF a dezvoltat conceptul centrelor de evaluare profesională pe lângă examinarea clasică. 
Un al doilea rol deosebit de important al ISF este cel de asigurare a calității formării profesionale obligatorii. 
Pe piață sunt mulÈ›i furnizori de cursuri pe care ISF îi sprijină. ISF păstrează atributul certificării, al examinării finale.
Un al treilea rol al ISF este de furnizare de cursuri facultative, având un corp de lectori cu mare experiență, mulÈ›i experÈ›i internaÈ›ionali. Se oferă atât cursuri de specialitate, cât È™i de soft-skills, de formare umană ca parte a învățării de-a lungul întregii vieÈ›i.
Al patrulea rol este cel al cercetării È™tiinÈ›ifice, publicând  propriul Indicator de Stabilitate Financiară (ISF) în Revista de Studii Financiare (RSF) alături de articole È™tiinÅ£ifice È™i opinii ale specialiÈ™tilor pieÈ›ei.
Un al cincilea rol este cel al implicării sociale, prin acÈ›iuni de educaÈ›ie financiară, CSR, organizare de evenimente, conferinÈ›e alături de mediul academic sau asociaÈ›iile de specialitate.
Al È™aselea rol, este cel al reprezentării internaÈ›ionale È™i parteneriat cu mari institute sau organizaÈ›ii internaÈ›ionale. ISF este membru, inclusiv prin prezență în board-ul organizaÈ›iei, 
la EFICERT - OrganizaÈ›ia Europeană de Certificare Financiară, cea care defineÈ™te standardele sectoriale în domeniul non-bancar. De asemenea ISF este partener activi cu LOMA din USA - cea mai mare reÈ›ea internaÈ›ională de formare profesională în asigurări, cu CISI din UK - care asigură certificările necesare pe piaÈ›a de capital, plus multe alte parteneriate.
 
Călin Rangu, PreÈ™edintele desemnat al ISF este dublu licenÈ›iat în economie È™i inginerie, doctor în reÈ›ele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar, lector MBA. Ocupă în prezent poziÅ£ia de director al DirecÈ›iei de Control si Supraveghere Intermediari, Conduită È™i Scheme de Garantare, anterior a fost director pentru ProtecÈ›ia Consumatorilor, în cadrul ASF. Este vicepreÈ™edinte al comitetului ITF din cadrul Autorității Europene de Asigurări È™i Pensii Private (EIOPA), presedinte al grupului de dialog pentru ProtecÈ›ia Consumatorilor de pe lângă ASF, membru în bordul EFICERT. Are experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaÈ›ionale, servicii IT È™i financiare, produse È™i tehnologii, securitate informatică, lucrând  peste 25 de ani in sectorul financiar-bancar, anterior fiind director / CIO în Banca NaÈ›ională a României È™i Raiffeisen Bank, director general al filialei româneÈ™ti a Raiffeisen Informatik Austria Group, director proiect POSDRU IBR. A publicat peste 150 de articole, È™i două cărÈ›i, fiind organizator sau vorbitor la conferinÈ›e româneÈ™ti majore legate de sectorul financiar-bancar, IT È™i securitate informatică, managementul riscului operaÈ›ional, È™i multe altele.

Valentin Ionescu, VicepreÈ™edintele ISF, în prezent Director al DirecÈ›iei de Strategie È™i Stabilitate Financiară din cadrul ASF. A activat timp de 18 ani în diverse companii private din È›ară È™i străinatate, în domeniul investiÈ›iilor în piaÈ›a de capital. A ocupat în cadrul ASF poziÈ›ia de Director al DirecÈ›iei de Strategie È™i Stabilitate Financiară. A mai ocupat funcÈ›ia de Director al DirecÈ›iei de Supraveghere Integrată (2013 - 2014) si de Director ai DirecÈ›iei Autorizare Reglementare Asigurări (2017-2019). Activitatea profesională mai include poziÈ›ii precum cea de Director General al Bursei de Valori BucureÈ™ti, de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) È™i de PreÈ™edinte CA al Depozitarului Central, dar È™i experienţă internaÅ£ională - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) ÅŸi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de ComerÈ›, are un MBA de la CNAM Paris È™i un Certificat în FinanÈ›e de la George Town University US.
Este membru activ în diverse comitete ale ESMA È™i EIOPA. Participă ca invitat la È™edintele CNSM.

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesaÈ›i Platforma on-line aici È™i să urmaÈ›i paÈ™ii menÈ›ionaÈ›i în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

ANUNÈš PRIVIND ÃŽNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚

ANUNÈš PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare È™i alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (ReÈ›eaua InternaÈ›ională pentru EducaÈ...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și