Follow-up Conferinţa Internaţională Anuală “Tendinţe şi provocări în educaţia profesională financiară din România”

17 Noiembrie 2016

Specialiștii din piața financiară s-au reunit marți, 15 noiembrie a.c., la Conferința Internațională Anuală "Tendințe și provocări în educația profesională financiară din România", organizată de ISF - Institutul de Studii Financiare. Principalele subiecte abordate s-au referit la implicațiile legislației europene asupra formării profesionale, dezvoltarea profesională în domeniul serviciilor financiare, educația financiară centrată pe consumator, dar și recunoașterea internațională a competențelor și certificărilor.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat provocarea de a defini un nou cadru privind educaţia financiară şi profesională, adaptat legislaţiei europene", a declarat în deschiderea evenimentului Gabriela BOCA, Membru neexecutiv în Consiliul ASF.

O provocare majoră pentru industria asigurărilor va fi reprezentată de implementarea IDD. Astfel, "se va pune un accent deosebit pe competențele, definite ca abilități și cunoștințe, dar și pe pregătirea profesională a intermediarilor în asigurări și/sau reasigurări", a precizat Călin RANGU, Președinte al Consiliului Director al ISF .

În contextul noilor modificări legislative, "asigurătorii trebuie să mute accentul de la acoperirea riscurilor, la satisfacerea nevoilor clientului", a opinat Adrian MARIN, Președintele UNSAR. De altfel, în opinia Președintelui UNSAR, o mare deficiență pentru România este legată de educația financiară, țara noastră fiind pe poziția 123 din 143 la nivel mondial, în ceea ce privește gradul de cunoștințe financiare.

Domnul Ludwick Soboleski, Director General Bursa Română de Valori Bucureşti, a avut o intervenție în care a prezentat proiectele în domeniul educaţiei financiare dezvoltate de BVB.

În cadrul panelului: Formare profesională sectorială discuțiile și dezbaterile au relevat atât importanța calității procesului de formare profesională continuă cât și a necesității de adaptare permanentă a metodelor de învățare la nevoile și cerințele pieței. Domnul David COWAN, Manager de Proiect IDD, Coordonator al echipei de Protecţia Consumatorului şi Inovaţie Financiară, EIOPA,  a susținut o intervenție în cadrul videoconferinței cu tema ”Abordarea EIOPA în implementarea IDD”. Aceasta a fost urmărită cu interes de participanții din sală, la final concluzionându-se că expertiza EIOPA poate fi adaptată cerințelor pieței locale.

În paralel s-a desfăşurat panelul: “Etică și integritate în domeniul financiar”, invitat special a fost domnul Kevin Moore, Director Global Business Development la Chartered Institute for Securities & Investment (CISI). Acesta a susţinut o prezentare interactivă pe tema  „Integritatea în mediul financiar” în cadrul căreia participanții au putut, pe baza unui sistem special de vot, să-și exprime punctul de vedere pentru fiecare dintre situațiile prezentate unde menținerea integrității s-a dovedit a fi o provocare.

Prezentările vorbitorilor din cadrul conferinţei, cât şi cele din cadrul panelurilor, pot fi accesate aici.

 

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

ANUNȚ PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALĂ

ANUNȚ PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALĂ   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare și alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (Rețeaua Internațională pentru Educa...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și