Conferința anuală “Metode alternative de soluționare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare”

22 Februarie 2017

La un an și jumătate de la adoptarea OG 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu SAL Fin și CSALB organizează Conferinţa Anuală privind Metodele alternative de soluţionare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare care va avea loc vineri 24 februarie 2017, începând cu ora 09.00 la Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Evenimentul îşi propune să aducă la aceeaşi masă consumatorii de servicii financiare şi profesioniştii din acest domeniu, pentru a împărtăşi din experienţa anului trecut a implementării ordonanţei şi de a identifica soluţii de rezolvare a conflictelor prin metode alternative de către instanţe.

Prin OG 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi se instituie cadrul legal pentru soluţionarea litigiilor printr-o modalitate modernă și rapidă, cu costuri minimale și în tendinţa europeană. Mecanismele de implementare a acestor dispoziţii au fost asigurate prin crearea unor entităţi de soluţionare a litigiilor(SAL Fin, CSALB).

Având în vedere faptul că acestă Ordonanţă transpune în legislaţia naţională o Directivă europeană, care are în vedere exclusiv protejarea consumatorilor, persoane fizice, se resimte nevoia de completare a situației existente prin găsirea de variante de soluţionare alternativă a litigiilor şi pentru conflictele dintre persoanele juridice şi profesioniştii din domeniul serviciilor financiare, care nu sunt puţine.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, companiilor de asigurări, de intermediere, institutelor financiare bancare/nonbancare, institutelor de formare profesională financiară, asociaţiilor profesionale precum şi reprezentanţi ai piețelor financiare, magistrați, avocați, membri ai comunității academice și reprezentanți ai entităților de Soluționare Alternativă a Litigiilor.

Evenimentul propune celor prezenţi la dezbateri o serie de teme de interes, dintre care amintim:

  • Soluţionarea alternativă a litigiilor dintre persoanele fizice şi profesionişti/comercianţi
  • Soluţionarea alternativă a litigiilor dintre persoanele juridice şi profesionişti/comercianţi
  • Implicaţiile prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie referitor la soluționarea diferențelor prin metode alternative instanțelorInstituţionalizarea profesiei de conciliator.

 

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

ANUNȚ PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALĂ

ANUNȚ PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALĂ   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare și alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (Rețeaua Internațională pentru Educa...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și