Indicatori de bază în evaluarea companiilor listate la bursă

Bucureşti 27 Februarie 2017

Trainer: Cristian Tudorescu

Detalii

În cadrul acestui program, participanţii vor deprinde modalităţile de calcul şi de interpretare ale principalilor indicatori utilizaţi în evaluarea companiilor listate la bursă. Pornim cu indicatorii de rentabilitate şi risc care rezultă din datele financiare ale societăţilor listate şi ajungem la multiplii utilizaţi cel mai frecvent în evaluarea companiilor.

Participanţii vor avea ocazia să îşi răspundă, prin exemple şi studii de caz, la întrebări precum: care sunt principalii factori care determină ca o companie, un sector de activitate sau un indice bursier să fie evaluate într-un anumit mod; cum se modifică evaluarea în timp a companiilor, ca urmare a succesiunii ciclurilor economice sau în funcţie de fazele dezvoltării respectivei societăţi.

De asemenea, vor fi prezentate exemple privind plasamentul în instrumente de natura obligaţiunilor.

Grup țintă

Cursul se adresează în principal investitorilor care doresc să se familiarizeze sau să aprofundeze indicatorii de bază utilizaţi în estimarea valorii unei societăţi listate. De asemenea, este deschis şi persoanelor active în instituţii financiare, precum societăţi de servicii de investiţii financiare, societăţi de administrare a investiţiilor, companii de consultanţă, bănci, departamente de evaluare.

Obiectivele cursului

Deprinderea modalităţilor de interpretare a datelor financiare şi de calcul al indicatorilor de evaluare, care să ofere investitorilor suport în deciziile lor de plasament în acţiuni şi/sau obligaţiuni. Explicarea prin exemple şi studii de caz a punctelor forte, dar şi a limitărilor în utilizarea principalilor multipli de evaluare.

Tematica

  1. Rate financiare calculate pe baza datelor financiare ale companiilor
  2. Tipuri de companii şi de acţiuni pe pieţele de capital
  3. Principalii multipli utilizaţi în evaluarea companiilor şi indicilor bursieri: P/E, P/B, EV/EBITDA, Cyclically Adjusted P/E.
  4. Beneficii şi limitări în utilizarea multiplilor de evaluare a acţiunilor.
  5. Indicatori relevanţi în decizia privind investiţia în obligaţiuni.
  6. Studii de caz, exemple - Acţiuni si Obligaţiuni de pe piaţa românească şi de pe pieţele internaţionale de capital.

Trainer

Cristian Tudorescu - cu o experienţă de 12 ani în pieţele de capital, din postura de Director de Research în cadrul Vanguard SA (actualmente Tradeville SA), administrator de investiţii în Societăţi de Administrare a Investiţiilor. Consultant în proiecte de finanţare ale companiilor private şi ale unor entităţi publice. 

Absolvent al Nivelului II in Programul CFA (Chartered Financial Analyst).

Experienţa de mai mult de 6 ani în livrarea de cursuri şi training-uri.

Durata/Perioada

Programul durează 5 ore și va avea loc în data de 27 februarie 2017 între orele 10:00 și 15:00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 300 lei + TVA/participant și include: materiale auxiliare, pauza de cafea și certificat de participare.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă discount de 5% pentru 2 inscrieri din partea aceleasi companii.

 

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.




 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și