Combaterea fraudelor în asigurările generale

București 16 Mai 2019 - 17 Mai 2019

Trainer: Dorin Constantin, Adrian Mihai

Detalii

Fenomenul de fraudă în asigurări nu se mai limitează doar la zona asigurărilor auto, ci s-a extins în ultimii ani și la alte linii de asigurare, în special la dosarele de daună property, travel sau chiar malpraxis, context în care despăgubirile ar fi atins sume uriașe dacă nu erau descoperite la timp.
Scăderea veniturilor, creșterea somajului și, implicit, diminuarea nivelului de trai, odată cu declanșarea și acutizarea crizei financiare, au creat condiții care au condus la creșterea nivelului activităților de fraudă în asigurări, în special pe zona asigurărilor.

Participanților la acest modul li se vor aloca 16 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru toate categoriile profesionale din asigurări.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.

Grup țintă

Persoanele din cadrul companiilor de asigurări care au responsabilităţi în departamentul de daune respectiv cel de antifraudă (director, şef serviciu, inspector coordonator sau asimilaţi); persoanele care doresc să urmeze o carieră profesională în companiile de asigurări pe un post în domeniul menţionat.

Obiectivele cursului

Dezvoltarea cunoștințelor, aptitudinilor și atitudinilor participanților în domeniul evaluării și identificării situațiilor de fraudă în asigurări; dezvoltarea capacității participanților de a utiliza diversele tehnici și metode de evaluare a fraudei în asigurări.

Tematica

  1. Cadrul legal; 
  2. Contractul de asigurare; 
  3. Evaluarea pagubelor și stabilirea despăgubirilor; 
  4. Constatarea producerii riscurilor asigurate la RCA; 
  5. Deschiderea dosarelor de daună; 
  6. Fraudarea pe polițele asigurării mărfii în baza convenției internaționale – CMR; 
  7. Înșelăciunea și criminalitatea; 
  8. Frauda în asigurări; 
  9. Tipare și indicatori ai fraudei; 
  10. Instruirea personalului; 
  11. Autovehiculele declarate daună totală – proceduri de lucru; 
  12. Codul V.I.N. – generalități; 
  13. Aplicații, studii de caz și jocuri de rol.

Trainer

DORIN CONSTANTIN  este absolvent al Institutului Politehnic București – Facultatea de Autovehicule Rutiere. Dl. Constantin are experiență  profesională în domeniul asigurărilor de peste 30 ani, în perioada 2005 – 2013 a deținând funcția de Șef al Departamentului  Antifraudă Externă în cadrul companiei  Allianz Tiriac Asigurări S.A. Totodată, este expert tehnic judiciar în accidente de trafic precum și expert criminalist în accidente de trafic, atestat de Ministerul Justiției. Are specializare în domeniul  Formator Antifraudă si este membru International Association of Auto Theft Investigators ( I.A.A.T.I.). Este lector autorizat ASF(L-0377).

MIHAI ADRIAN este asolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, a fost Șeful Serviciului Furturi de/și din Autovehicule din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Dl. Mihai Adrian a desfășurat activități pe linia combaterii furtului , a traficului intern și internațional cu autovehicule furate. Are specializare în ceea ce privește soluționarea situațiilor privind Traficul de vehicule și documente furate în Franța, Germania, Polonia.

Durata/Perioada

Cursul se va desfășura pe durata a două zile, între orele 09:00 - 17:00, respectiv 09:00 - 13:00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 490 lei + TVA.

Discounturi

-

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.




 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și