Asigurările de răspundere civilă. Apariţia evenimentului asigurat. Constatarea şi lichidarea daunelor.

București 20 Septembrie 2019

Trainer: Mihaela Cojocaru

Detalii

Un curs interactiv conceput pentru a oferi cursanților o bună înțelegere a diferitelor aspecte legate de constatarea, evaluarea și soluționarea daunelor ȋn cazul asigurărilor de răspundere civilă. Programul arată modul în care pot apărea pretențiile de despăgubire și felul în care asigurătorii instrumentează daunele.

Participanților la acest modul li se vor aloca 4 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.

Grup țintă

Personalul din companiile de asigurări implicat în activitatile de lichidare a daunelor, control intern şi prevenire fraude, dar și în subscrierea și vânzarea polițelor de asigurare de răspundere civilă. Este util, de asemenea, personalului din companiile de brokeraj implicate ȋn promovarea şi vânzarea asigurărilor de răspundere civilă.  

Nivelul de experienţă necesar: minim 3 ani ȋn domeniul asigurărilor generale, dintre care minim 6 luni ȋn activitatea de subscriere, vânzare, lichidare daune sau orice altă activitate legată de asigurările de răspundere civilă.

Obiectivele cursului

  • Dezvoltarea cunoștințelor în domeniul evaluării riscului și identificării situațiilor în care ia nastere raspunderea civila delictuala si contractuala
  • Dezvoltarea cunoștințelor legate de aparitia evenimentelor asigurate, constatarea daunelor  si solutionarea pretentiilor de despagubire
  • Intelegerea necesitatii investigatiilor in procesul de solutionare si lichidare a daunelor

Tematica

  • Răspunderea delictuală şi răspunderea contractuală. Condiţiile ȋn care ia naştere răspunderea
  • Mecanismele („triggerele”) de acoperire prin asigurare
  • Principiile care stau la baza evaluării pagubelor și estimării cuantumului despăgubirilor
  • Factorul TIMP ȋn cazul daunelor pe asigurările de răspundere. Etapele procesului de constatare şi lichidare a daunelor
  • Instrumentarea reclamaţiilor, investigarea, negocierea, contestaţiile şi litigiile.

Trainer

Mihaela Cojocaru are experiență în asigurări din 1995 având responsabilități în asigurări generale în arii ca vânzare, subscriere, daune, în special in asigurările de răspundere, asigurările de riscuri financiare și asigurări de bunuri. A ocupat pe rând, funcțiile de inspector asigurări, director subscriere asigurări generale, director vânzări, director operațiuni, director general adjunct în companii precum ARDAF, ASTRA, ASIROM, Accenture, CertAsig, iar începând din 2017 devine consultant în domenii precum asigurări, management de risc şi training.

Între 1996 si 1998 a organizat cursuri de pregătire în asigurări prin programe ale Fondului Britanic de Know How și a participat la organizarea mai multor cursuri și la redactarea mai multor suporturi de curs. Este lector atestat ASF/CSA (L-0130) din 07.12.2010.

Durata/Perioada

Cursul are o durată de 3 ore (4 credite) și se va desfășura între orele 09:00 - 12:00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest seminar este de 265 lei+TVA/participant.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă o reducere de 5% pentru înscrierea a mai mult de două persoane din cadrul aceleiași organizații.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.




 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și